Olof Palme pekas ut som pedofil i ny film – men makten skyddar honom

10
november 10, 2012 kl 14:56  •  Postad i Inrikes av redaktionen  •  10 Kommentarer

Igår hade filmen Call Girl premiär på bio. Filmen är baserad på den svenska ”Bordellhärvan” under 1970-talet. I filmen utnyttjar Sveriges statsminister minderåriga flickor som är prostituerade. Underförstått är att statsministern är socialdemokraten Olof Palme, men regissören dementerar förstås det i media.

– Man kan tolka det som honom, visst kan man göra det. Men för mig har han mer ett symboliskt värde, det är inte nödvändigtvis Olof Palme, säger regissören Mikael Marcimain.

SVT och Leif GW Persson har ryckt ut till Palmes försvar, och förnekar att statsministern hade något med härvan att göra.

– Jag är helt enig med Mårten Palme. Olof Palme var inte i närheten av Doris Hopps call girl-ring. Nu har man gjort en film där man hävdar motsatsen, under viss förklädnad, och då är jag inte med längre i den sakliga meningen, säger Leif GW Persson i Veckans brott.

Leif GW Perssons utsaga motsägs dock av en granskning som den kristna tidningen Världen idag gjorde för några år sedan.

Där bekräftade bland andra Olof Frånstedt, operativ chef på Säpo under 1970-talet, att Palme var delaktig.

Även författaren Deanne Rauscher, som nyligen skrev ”Den motvillige monarken” med obekräftade och smädande uppgifter om kung Carl XVI Gustaf, har pekat ut Palme som skyldig. Dock anonymt.

När hon år 2004 skrev en bok om 1970-talets Bordellhärva vågade hon inte namnge huvudpersonen, Olof Palme, trots betydligt mer graverande uppgifter och bättre källor.

Efter Världen idags avslöjande i mars 2006 samlade Eva Bengtsson från Nyköping mod, och på en presskonferens på Juristhuset i Stockholm i december 2007 berättade hon inför hela den samlade svenska journalistkåren att hon blev utnyttjad av Palme i 1970-talets Bordellhärva.

Säpo-chefen Olof Frånstedt påpekade att ”omständigheterna gör att man måste tro de här flickorna”.

I februari 2008 slog justitiekanslern (JK) fast att det inte finns någon anledning att betvivla att Eva Bengtsson och hennes kusin utsattes för en stor mängd sexualbrott. Eva Bengtsson skulle dessutom ha haft rätt till skadestånd – om inte preskriptionstiden hade gått ut.

Leif GW Persson har tidigare erkänt att han är en fanatisk socialdemokrat, som röstat på partiet ”i hela sitt liv”.

Externt:

Palme skyddas medan kungen får löpa gatlopp
Säpochef bekräftar Palmes och Fälldins roller
Leif GW: ”Olof Palme var inte i närheten”