Lars Vilks: ”Jag skulle tacka ja till Ku Klux Klan – men inte till nationell.nu”

46
augusti 30, 2012 kl 19:19  •  Postad i IF, Inrikes, Lopsedeln av redaktionen  •  46 Kommentarer

Lars Vilks. (Foto: Wikipedia)

Under torsdagen har Aftonbladet publicerat en lång intervju med konstnären Lars Vilks. Av intervjun framgår att Vilks följer nationell.nu, men inte skulle låta sig intervjuas av sajten. Däremot skulle han gärna besöka Ku Klux Klan, om de bjöd in honom. Anledningen är nationell.nus ”judiska konspirationsteorier”. Samtidigt säger Lars Vilks att han ska tala på Stop Islamization of Nations (SION) möte i New York den 11 september. SION drivs av den sionistiska judinnan Pamela Geller, som bjudit in Vilks till mötet och givit honom 500 kronor.

Exakt citat ur Aftonbladet-intervjun:

Finns det någon organisation du skulle tacka nej till?
Om Ku Klux Klan bjudit in mig hade jag åkt dit. Fast mer av kuriösa skäl. De är ju så meningslösa numera. Men det finns nazistorganisationer som är så obetydliga att de inte har något att tillföra.
Har du kontakt med nazister?
Nationell.nu ville intervjua mig. Men jag svarade inte. Jag har ju sett hur de håller på med sina judiska konspirationsteorier. Samtidigt spelar det ingen roll. Man anklagade Herman Lindqvist för att legitimera dem genom att intervjuas där. Men det är inte så legitimisering går till.

Vilka ”konspirationsteorier” Lars Vilks åsyftar framgår inte av intervjun. Därför får han gärna vidareutveckla sin kritik i kommentarsfältet nedan, då han verkar påstå att vi ljuger om judars makt och inflytande i samhället. Eftersom Lars Vilks uppenbarligen läser nationell.nu kan denna artikel knappast undgå honom.

Läs hela intervjun i Aftonbladet:

”Jag skulle tackat ja till Ku Klux Klan”