Präster: Judar har tagit kontroll över Svenska kyrkan – och bedriver ”inkvisition” mot kristna

48
juni 8, 2012 kl 14:11  •  Postad i Inrikes av redaktionen  •  48 Kommentarer

Prästen Annika Borg och kyrkoherden Christer Hugo skriver på debattsajten Newsmill att judar har infiltrerat och tagit kontroll över Svenska kyrkan.

Judinnan Helle Klein.

Kritiken riktas framför allt mot den kristenpolitiska tankesmedjan Seglora smedja, som startades och drivs av judinnan Helle Klein, som infiltrerat Svenska kyrkan i form av präst.

Enligt artikelförfattarna har Seglora så mycket makt inom Svenska kyrkan att den kan liknas vid en ”inkvisition” mot riktiga kristna.

De skriver:

”Sammanfattningsvis handlar kontroverserna om följande: De som inte anser att kyrkans engagemang för människor är detsamma som vänsterblockspolitik blir misstänkliggjorda … Här finns en av Svenska kyrkan – av Stockholms stift och Sofia församling – finansierad tankesmedja som verkar ha fått till uppgift av stiftsledningen, eller själva tagit sig på sig uppgiften, att sätta gränser för vad andra får tycka eller skriva: Seglora smedja. De som inte delar Helle Kleins eller Seglora smedjas åsikter – eller kritiserar dem – utsätts regelbundet på deras sajt för anklagelser om främlingsfientlighet samt associeras med extremism och hatideologier.

Annika Borg och Christer Hugo kallar Seglora uttryckligen för en ”inkvisition” och ett ”effektivt repressaliesystem” som bedriver ”åsiktsregistrering” av kristna som inte tycker som Helle Klein.

”Många är de som fått smaka på smedjans medicin … Seglora smedja ljuger, hittar på och misskrediterar kollegor och andra. Exemplen på detta skulle kunna mångfaldigas. Deras olika anklagelser sprids också över hela mediesverige genom Helle Kleins och smedjans twitter. På arbetstid, finansierad av Svenska kyrkan.”

Helle Klein är barnbarnsbarn till överrabbinen Gottlieb Klein som var verksam vid Stockholms Judiska Församling.

Hennes ”konvertering” till kristendomen är en effektiv fasad för att kunna infiltrera och förändra Svenska kyrkan i grunden, vilket hon alltså minst sagt lyckats med. I en artikel i Aftonbladet faller dock fasaden snabbt då hon berättar att som en reaktion på kritik mot judar så ”ska jag minsann bli en superjude!”.

På sin hemsida stoltserar Seglora tankesmedja som ”de nationellas huvudmotståndare”.

Läs hela debattartikeln:

Åsiktsregistrering i Svenska kyrkan

Seglora:

http://seglorasmedja.se/