Invandrare mördade ”flyktingbarn” – mp vill resa minnesplats

14
april 26, 2012 kl 11:44  •  Postad i Inrikes av redaktionen  •  14 Kommentarer

Miljöpartiet i Eslöv vill skapa en minnesplats för den 16-årige afghanen Motjaba Skanderi som sköts ihjäl av tre narkotikapåverkade ungdomar som åkt till flyktingboendet i Kärråkra i oktober 2011 för att köpa knark.

Miljöpartiet har lagt en motion för att kunna bygga minnesplatsen och ser den blivande platsen som ”Som en påminnelse om att det aldrig får ske igen”.

– När vi gick i fackeltåget upp till Kärråkra var vi några som pratade och tyckte att detta får inte glömmas bort, säger Håkan Larsson (MP), som skrivit motionen till kommunfullmäktige.

Håkan Larsson misstänker dock att lokalbor kan komma att reagera på förslaget.

– Men det får man inte ge vika för.

I dag finns det redan flera minnesplatser i Eslöv, men då efter prominenta svenska personer som Joel Sallius och Wilhelm Penser.

Men mordet på Motjaba Skanderi var inte alls politiskt utan handlade om en knarkaffär. Två av mördarna är själva invandrare. De som dömdes för mordet heter Valjon Ibrahimi (900228), Rasmus Tim Grönvall (911209) och Flamur Misimi (891223). Namnet Grönvall är dessutom ett känt zigenarnamn i Skåne.

Trots detta faktum vill alltså miljöpartiet göra politik av det hela och försöker utmåla händelsen som ”främlingsfientlighet”.

Men redan i november förra året gjordes mordet till politik. Då samlade Eslövs makthavare till ett fackeltåg på orten.

Hussein Sharq från ”Eslövs multikulturella förening” vädjade då om medmänsklighet och påminde om att ”vi alla är lika – oavsett hudfärg eller var vi kommer ifrån”.

– Aldrig hade vi förväntat oss att detta skulle hända här, i detta land nästan på toppen av jordklotet. Att ett sådant illdåd ska ske i lilla Eslöv.

Externt:

Vill ha minnesplats efter flyktingmordet
Elva års fängelse för mordet på flyktingboendet
Alla artiklar om Kärråkramålet