Vad fan är detta 3 – ”Right Wing Resistance Sweden”?

161
april 7, 2012 kl 17:23  •  Postad i Inrikes av redaktionen  •  161 Kommentarer

I Expressens artikel ”Bataljen om Kortedala” kan man läsa om den påstått nybildade nationalistiska gruppen ”Right Wing Resistance”.

Expressen skriver:

”Kortedala torg i Göteborg i går, långfredag: häftiga demonstrationer. Höger mot vänster. Ett tjog högerextrema från Nationaldemokraterna och Right Wing Resistance demonstrerar mot invandringen i ett av polisen inhägnat område, men överröstas av kanske tusen motdemonstranter.”

Och fortsätter:

”Bara några minuter senare kommer två män och en kvinna i svarta bomberjackor och inspekterar fontänen på torget. Peter Kremer säger att han leder den svenska delen av en ny högerorganisation.
– Vi är från Right Wing Resistance. Vi tillhör extremhögern. Vad vi står för? Att bevara den vita rasen. Ni kommer att höra talas om oss.

Peter Kremer säger att de stöder Nationaldemokraternas demonstration. Att han ”känner alla” i ND. Han säger:
– Problemet är invandringen. De som bär största ansvaret är vår statsminister som har tillåtit att vi får in all skit här. Regeringen är huvudansvarig. Det finns inget ansvar. Bara ös in med invandrare och sen tar de inte hand om problemet. Jag är så less på den här skiten.”

Men detta är inget Expressen bara hittat på. Det finns nämligen en nystartad hemsida för organisationen, rightwingresistancesweden.com. Nationell.nu kan även bekräfta att personen ”Peter Kremer” (som egentligen heter Krämer i efternamn) finns på riktigt.

På hemsidan kan man bland annat hitta militanta bilder på organisationens påstådda medlemmar. Flera av bilderna verkar dock tagna från USA.

En av bilderna:

Är detta Säpos egen ”högerextrema” grupp? Säpos svar på den tyska underrättelsetjänstens ”terrorcell”?