Metro-journalist: Det är synd om invandrare som våldtar

80
mars 21, 2012 kl 16:44  •  Postad i IF, Inrikes av redaktionen  •  80 Kommentarer

Det är synd om invandrare som begår grova våldtäkter på svenska kvinnor. Det menar Metros krönikör Lisa Magnusson.

Invandrarmännen våldtar bara eftersom de är ”känslomässigt invalidiserade” och därför är det ”inhumant” och ”rasistiskt” av Sverige att utvisa dem till deras hemländer, menar hon.

”Sedan loggar jag in på Facebook. Där länkar en jag känner till en bloggpost om en man som påstås ha våldtagit två kvinnor och därför borde utvisas till Eritrea. Där skulle han förmodligen torteras … ‘Dessa negrer..’, lyder den första kommentaren i den jag känners kommentarsfält. Resten av det dryga femtiotalet kommentarer är typ i samma stil

Det kanske inte är så konstigt att någon som flytt undan våld och tortyr själv är känslomässigt invalidiserad och beter sig illa, och att inget blir bättre av att Sverige (som alltså skall föreställa ett fredligt och fint land) gör det till offentlig policy att riva upp permanenta uppehållstillstånd och sända folk i döden”, skriver Lisa Magnusson i Metro.

Hon döper alltså om en farlig och dömd våldtäktsman till någon som ”beter sig illa”.

Hennes artikel har väckt mycket starka känslor på internet på onsdagen.

Så här låter det i en kommentar på nationell.nu:

”Om man läser hela artikeln märks det en uppgiven och desperat ton. Bra så! Det visar att vi driver motståndarna mot repen.”

”Vi tar för seriöst på våldtäkter”

Men detta är inte första gången Lisa Magnusson uttalar sig om våldtäkter.

2009 skrev hon en artikel på svt.se där hon menade att ”Vi tar för seriöst på våldtäkter”.

Då påstod hon att så gott som alla män är våldtäktsmän, och att vi fokuserar alldeles för mycket på de brutala ibland mordiska våldtäkterna som begås av invandrare:

”Det är så stigmatiserat att våldta att vi inte vågar se förövarna bland oss. I våra ögon är våldtäkt ett av de grövsta brott man kan begå mot en annan människa, och därför har vi svårt att ta till oss alla de där fallen som inte är ”riktigt ruggiga våldtäkter” (läs: invandrargäng som helt oprovocerat slänger sig över en vanlig, nykter jeanstjej i en skogsdunge). Odramatiska onsdagsvåldtäkter i tevesoffan gör oss osäkra. Vi vågar inte riktigt säga ordet rakt ut.

Lisa Magnusson är medlem i Facebook-gruppen ”Kulturmarxister”.

Bild på henne:

Läs hela:

Till svar kallas jag ”Lilla Lisa”